Pianolessen in Rotterdam & Amsterdam
image-slider
Amsterdam

Zeilmakerstraat 33
1013 DJ Amsterdam
Route

Rotterdam

Van Maanenstraat 5c
3038 CW Rotterdam
Route

Biografie

Marc Simons (Amsterdam, juni 1956) heeft piano gestudeerd aan het Conservatorium te Amsterdam van 1976 tot 1982. De eerste twee jaar kreeg ik pianoles van Willem Brons. De laatste vier jaren kreeg ik pianoles van Jan Wijn, de pianopedagoog die ook les heeft gegeven aan o.a. Ronald Brautigam, Wibi Soerjadi, Hannes Minnaar, Leo van Doeselaar, Wyneke Jordans, Ivo Jansen, Paolo Giacometti, Rian de Waal, Jeroen Bal en de broers Lucas en Arthur Jussen.

In 1982 studeerde ik af voor het diploma “uitvoerend musicus” en kreeg daarvoor een 9.

Van 1984 tot 1987 speelde ik piano bij het Balletorkest dat veel voorstellingen gaf in de Stadsschouwburg te Amsterdam en nu in het Muziektheater.

Vanaf 1987 tot 2002 was ik de vaste pianist van het Rotterdams Philharmonisch orkest. Hierdoor heb ik vele malen onder de leiding gespeeld van Valery Gergiev, Simon Rattle, Bernard Haitink, Gennady Rodjestvensky en zo nog tientallen andere beroemde dirigenten.

Tegenwoordig speel ik regelmatig met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Gelders orkest, het Residentie orkest, het Nederlands Philharmonisch orkest, het Balletorkest en het Brabants orkest. Zo heb ik dus ook, en doe dat tot op heden nog steeds, met dirigenten als Riccardo Chailly, Mariss Jansons en Kurt Masur gespeeld. Onder het menu “concerten” kun je mijn concertagenda zien.

Tussen bovenstaande werkzaamheden door geef ik ook regelmatig les. Ik vind het heel erg leuk om kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden, getalenteerden en kneuzen les te geven. Het maakt niet uit of iemand zeer goed speelt of heel slecht. Het plezier staat voorop alsmede de leuke wisselwerking tussen mij en de leerling. Natuurlijk verwacht ik ook een positieve inzet van elke leerling en een zekere regelmaat van zelfstudie.