Pianolessen in Rotterdam & Amsterdam
image-slider
Amsterdam

Zeilmakerstraat 33
1013 DJ Amsterdam
Route

Rotterdam

Van Maanenstraat 5c
3038 CW Rotterdam
Route

Lessen

Kinderen krijgen elke week een half uur pianoles, volwassenen krijgen elke veertien dagen een uur pianoles.

Je leert noten lezen en akkoorden spelen, schema’s, majeur en mineur. Dat betekent dat je thuis moet oefenen.

De pianolessen worden gegeven in de Zeilmakerstraat 33 ( Route) waar ik al sinds 1982 woon. Het is een prachtige locatie aan een gracht, het verlengde van de Prinsengracht, vlakbij het Centraal Station, op het Bickerseiland.

In Rotterdam geef ik pianoles in de wijk Bergpolder/Blijdorp, van Maanenstraat 5c ( Route), tegenover het van Maanen zwembad.

Ik heb een Bechstein-vleugel uit 1902 die ik samen met een pianotechnicus in 1987 heb gerestaureerd.

Al jaren heb ik ervaring met het pianoles geven aan kinderen (vanaf 6 jaar) en volwassenen, zowel beginners als zeer gevorderden. Ik heb een bloeiende pianoles praktijk en de kinderen vinden het erg leuk om pianoles te hebben. Ik wil wel dat je thuis oefent, zo’n kwartier tot een half uur per dag. Het wordt er namelijk alleen maar leuker op want hoe regelmatiger je oefent des te beter zul je gaan pianospelen en dat is dan weer heel stimulerend.
Vroeger, toen ik zelf nog een kind was, vond ik het oefenen niet zo leuk. Een half uur duurde dan zooooo lang! Maar ik moest van mijn ouders en daar ben ik ze nu dankbaar voor.
Welke muziek wil je spelen hangt natuurlijk af van wat je mooi vindt. Bartok, Bach, Mozart, Beethoven en Brahms of Kate Perry, Ed Sheeran, Shawn Mendes, John Legend, Adele, Lukas Graham, Sam Smith. Er is muziek op papier: klassieke muziek, boogie-woogie, jazz, pop. Je leert noten lezen en accoorden, schema’s, mineur en majeur.
Naast het spelen van stukken die op papier staan is het gewoon naspelen van wat je hoort net zo leuk. Kinderen die in de pubertijd zitten en al een tijdje les hebben hebben vaak een uitgesproken smaak van muziek die ze leuk vinden. Samen luisteren we via Youtube of Spotify naar liedjes en proberen dit aan de piano uit te zoeken. Het is bijzonder stimulerend voor ze om ze dit zelf, onder mijn begeleiding, te laten ontdekken en uitvinden. Zo leer je spelenderwijs hoe je op je gehoor kunt vertrouwen en hoe je naar de liedjes moet luisteren. Het is alleen niet voor alle kinderen weggelegd om dit te doen. Ook voor op het gehoor spelen moet je aanleg hebben.
Hoewel ikzelf meer van klassieke muziek hou leg ik je op deze manier niet mijn smaak op. En zo leer ik ook wat en waarom je bepaalde muziek mooi vindt en wat er op populair muziekgebied speelt. Het is een heerlijke en verfrissende wissel- en samenwerking.

Lessen door Floris

Floris (april 2001) studeert aan het conservatorium van Amsterdam. Sinds zijn 3e jaar kreeg hij pianoles van zijn moeder en later, tot zijn 16e, van mij. Hij speelt goed piano en componeert veel. Daarnaast speelt hij ook goed klarinet. Hij vindt het lesgeven aan kinderen en volwassenen leuk en hij is een prima leraar. Vanzelfsprekend heeft hij nog niet zo veel ervaring maar juist daarom is hij inventief en energiek. Hij heeft de kunst van het lesgeven met de paplepel ingegoten gekregen. Thuis werd (en wordt) er veel lesgegeven, zowel op de klarinet door zijn moeder als door mij op de piano. Hij is een goed alternatief voor iemand met een kleine beurs die toch goed pianoles wil krijgen.

Een proefles kost €5. Bij Floris betalen kinderen €36 per maand. (40 lessen per jaar x €11 = € 440 : 12 maanden is €36). Zo kun je ervaren of de lessen je zullen bevallen. Kijk ook eens onder “media” en “video“, daar kun je meer over Floris te weten komen.

E-mail: techerdiesnap@gmail.com
tel nr: 06 1975 88 56