Pianolessen in Rotterdam & Amsterdam
image-slider
Amsterdam

Zeilmakerstraat 33
1013 DJ Amsterdam
Route

Rotterdam

Van Maanenstraat 5c
3038 CW Rotterdam
Route

Lessen

 

Welkom! Dus je wilt piano leren spelen? Geweldig! Ik ben geboren in juni 1956 in Amsterdam en na vele omzwervingen (mijn eerste 6 jaar bracht ik door in Afrika in het toenmalige Belgische Congo, van mijn 6e tot mijn 11e in Duitsland, toen naar Bussum en vanaf mijn 14e kwam ik weer terug naar Amsterdam). Daar geef ik pianoles op de Zeilmakerstraat 33, een supermooie plek aan een gracht, vlakbij het Centraal Station op het Bickerseiland. En in Rotterdam geef ik pianoles op de Maanenstraat 5c, tegenover het van Maanen zwembad.

 

Kinderen krijgen elke week een half uur pianoles, volwassenen kunnen zelf kiezen hoe vaak ze willen komen.

 

Oh, en ik moet je echt iets vertellen over mijn piano. Het is geen gewone piano, nee nee! Het is een Bechstein-vleugel uit 1902 die ik samen met een geweldige pianotechnicus heb gerestaureerd in 1987. Het ding heeft zo’n rijke geschiedenis, het is bijna alsof ‘ie z’n eigen verhalen kan vertellen terwijl je speelt!

 

Ik heb ervaring met het lesgeven aan alle soorten pianisten: van kleine bengels vanaf 6 jaar tot volwassenen die de toetsen willen bedwingen. Beginners, gevorderden, you name it! Mijn pianolespraktijk bruist van de energie, en de kinderen hebben de grootste lol tijdens de lessen. Het enige wat ik van je vraag, is om ook thuis een beetje te oefenen. Gewoon een kwartiertje tot een half uurtje per dag. Het klinkt misschien als veel, maar geloof me, hoe vaker je speelt, hoe cooler het wordt en hoe beter je wordt. En dat motiveert je weer om nog meer te spelen.

 

Luister, ik snap het helemaal. Toen ik zelf een kind was, vond ik oefenen ook niet altijd even spannend. Een half uur leek eindeloos te duren! Maar hé, we moeten onze ouders bedanken, want zij dwongen ons om te oefenen. En eerlijk gezegd, nu ben ik ze er superdankbaar voor. Het is heerlijk om muziek te kunnen maken door de zachte toetsen te laten dansen. Al die prachtige klanken die eruit te voorschijn komen. Onvoorstelbaar!

 

Maar goed, genoeg daarover. Laten we het hebben over JOUW muziekkeuze! Bartok, Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms? Of misschien ga je liever voor de hits van Kate Perry, Ed Sheeran, Shawn Mendes, John Legend, Adele, Lukas Graham of Sam Smith. Ik heb bladmuziek voor alle stijlen: klassiek, boogie-woogie, jazz, pop. We gaan samen noten lezen, akkoorden ontdekken, majeur en mineur verkennen. Het wordt een muzikale rollercoaster, maar wel een superleuke!

 

En weet je wat ook te gek is? We gaan niet alleen de muziek van papier spelen, maar we gaan ook lekker freestylen! Gewoon luisteren naar coole geschikte liedjes op YouTube of Spotify en proberen ze na te spelen op de piano. Vooral als je in de pubertijd zit, heb je vaak een specifieke muzieksmaak. Samen gaan we ontdekken en uitvinden hoe je die nummers kunt spelen. Het is echt te gek en supermotiverend!

Dus, laten we die wisselwerking omarmen en er samen iets geweldigs van maken!

Lessen door Floris

Hey daar, muzikale avonturiers! Ik moet jullie iets supercools vertellen. Ken je Floris al? Hij is geboren in april 2001 en hij is een geweldige pianist en componist én hij studeert aan het conservatorium van Amsterdam. En weet je wat nog cooler is? Hij geeft ook pianoles! Vanaf zijn 3e kreeg hij al pianoles van zijn moeder en later, tot zijn 16e, heb ik hem onder mijn vleugels genomen. Hij heeft een passie voor lesgeven en vindt het geweldig om zowel kinderen als volwassenen les te geven. En weet je wat het allerleukste is? Hij is superinventief en barst van de energie. Hij heeft het lesgeven met de paplepel ingegoten gekregen, want thuis was (en is) het een echte muzikale hub, met zijn moeder op de klarinet en yours truly op de piano.

 

Nu komt het allerbeste deel: Floris is een fantastisch alternatief voor iedereen met een klein budget die toch graag goed pianoles wil krijgen. Een proefles bij hem kost maar €10. Serieus, dat is een koopje! En daarna, als je les van hem wilt blijven krijgen kost je het per keer maar €20 per les voor een half uur. En als kers op de taart, kun je onder het kopje “media” en “video” meer te weten komen over Floris. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en ontdek de muzikale wereld samen met Floris!

E-mail: techerdiesnap@gmail.com
tel nr: 06 1975 88 56